Road trip med vackra omvägar från Mystras till Korinth

Efter en regnig natt vaknade vi upp till en solig dag med klar djupblå himmel. En perfekt dag för en road trip genom vackra landskap. Från Mystras sökte vi oss över smala slingriga vägar med många serpentiner ner till östsidan av Peloponnes.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Vid den lilla staden Leonidi nådde vi havet som lyste turkosblått i solen. Vi följde den klippiga kusten norrut till Nafplio. En vacker stad vid havet med ett gammalt fort på en klippa över innerstan. 

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Vi brukar alltid äta lokala rätter när vi reser men idag hade vi lust på Pizza. Med hjälp av Google Maps letade vi upp en bra Pizzeria och blev mycket nöjda.

Det kulturella målet för dagen var det antika Mykene bara 20 min bilfärd från Nafplio. Jag hade googlat  och läst att arkeologiska fyndorten skulle vara öppen till kl 17 under mars månad. Vi anlände 14:55 och blev upplysta om att dom stänger kl 15:00 under mars månad och vi blev inte insläppta. Man ska inte tro på allt som skrivs på nätet😢😩😭.  Alltså fick vi nöja oss med att titta på kullen från parkeringsplatsen och det vackra landskapet.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Istället för Mykene beslöt vi oss för att åka till Korinth och dricka en Caffè Freddo - en underbar grekisk sommardryck med iskall espresso. Korinth har inte så mycket att erbjuda och är ingen resa värd men kaffet var gott.

FullSizeRender.jpg

På vägen till hotellet i Loutraki tittade vi naturligtvis på den spektakulära kanalen som delar Peloponnes från fastlandet.

FullSizeRender.jpg

Från hotellrummet beskådade vi den underbara solnedgången över havet.

FullSizeRender.jpg