Från Olympia till Sparta genom bergen

Under denna regniga dag körde vi på slingriga serpentinvägar genom Peloponnes berg ner till Kalamata. I den pittoreska bergsbyn Andritsena stannade vi för en promenad och en Cappuccino på ett Καφενεíο (kafenio).

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Sedan fortsattes färden ner till Kalamata. Här hittade Linus ett bra café över Google Maps. Hur klarade man sig innan Google Maps fanns? Vi parkerade i närheten för att fika. 

IMAGE.JPG

Nu hade regnet slutat och vi fortsatte färden genom en ravin och sedan över ett högt pass fram till Sparta. Landskapet var underbart men de höga topparna låg i moln. Vi fick en del regnskurar på oss under färden.

FullSizeRender.jpg

Väl framme i Sparta var himlen blå och solen värmde. Sparta är nybyggt på 18-talet. Rent och fint men inte mycket att titta på. Statyn av hjälten Leonidas som besegrade Persiska armén 480 B.C. tillhör nog det viktigaste. Inte mycket!

Spartas hjälte Leonidas

Spartas hjälte Leonidas

Bättre är byn Mystras 6 km väster om Sparta vid bergens fot. Här tog vi in på hotellet Mystras Inn.

IMG_1911.JPG

Vårt hotell med borgruinen i backgrunden uppe på klippan över Mystras.