Om mig

DSCF2621.JPG

Vill du ta kontakt når du mig på mitt mail:
staffan-lindqvist@t-online.de

Jag heter Staffan Lindqvist och är född i Stockholm men har även levt i Kiruna, Uppsala och Tanzania under uppväxttiden. Mina studier genomförde jag i Linköping och i Aachen / Tyskland. Åren efter examen har jag jobbat inom IT-industrin i Tyskland. Jag bor sedan 1980 i München. En underbar stad att leva i.

Hela mitt liv har jag intresserat mig för resor och främmande länder. Jag reser mest med min hustru Gabriele som är min bästa reskamrat. I Europa och Nordamerika reser vi gärna individuellt. I främmande kulturer som i Asien eller Afrika har vi lärt oss att uppskatta gruppresor där en kunnig guide förklarar landets kultur och historia.

Under resorna gillar jag att fotografera och efter hemkomsten bearbeta och sortera bilderna. Det blir diaföredrag och ett fotoalbum.

Vi är mycket intresserade av naturen (främst berg och öken) men även främmande kulturer och god mat. För att uppleva naturen vandrar vi mycket gärna genom städerna eller landskapen. Förr levde vi billigt på bergsstugor eller i tält. Idag lägger vi värde på ett bekvämt hotell med bra standard.

Individuella resor bokar vi alltid på internet. Vi använder ofta booking.com men tar ibland direkt kontakt med hotellen. Flyg bokar vi mest direkt på flygbolagens hemsidor. Vi använder ofta momondo för att leta efter billigast flyg. Hyrbil bokar vi alltid på uthyrarens hemsida.