Grekland - En Road trip

Tillsammans med min son Linus gjorde vi en fin road trip genom Grekland. Vi började hos Oraklet i Delphi och fortsatte genom Peloponnes samt avslutade med Aten. Perfekt att resa i mars då det bara är få turister på väg. Aldrig några köer och lite trafik på vägarna. 

 

 

Slottet Linderhof och Partnachklamm
En perfekt dagsutflykt från München

På väg till Österrike eller Italien åker många nordbor bara genom Bayern på Autobahn utan att stanna. Det är synd då denna del av Europa erbjuder så många sevärdheter. De flesta känner redan till Rothenburg ob der Tauber, Slottet Neuschwanstein och München men det finns så många andra fina ställen i Bayern. Efter nästan fyra decennier i detta vackra land vill jag beskriva två av mina smultronställen som vi brukar kombinera när vi har gäster.  

Linderhof

Linderhof

München min nya hemstad sedan 1980

Sedan 1980 bor och arbetar jag i München. Jag älskar denna vackra och inspirerande stad som står för bayersk tradition och teknisk innovation. Det finns mycket att se och säkert känner många till Oktoberfesten, Olympiapark och Hofbräuhaus. Jag börjar min blogg om München med en underbar vandring i innerstan (det tar ca. 1,5 timma att gå i angenäm promenadtakt). Trots att innerstaden förstördes starkt under andra världskriget har man renoverat och bevarat stora delar av Altstadt. Det var ett svårt beslut för Münchens kommunalpolitiker på det fattiga femtitalet då många innevånare inte hade en ordentlig lägenhet efter krigets förstörelse.

Frauenkirche med Mariensäule i förgrunden

Frauenkirche med Mariensäule i förgrunden

 

Vandringar i Namibias öknar

En resa till det underbara landet Namibia och vandringar i Namiböknen och Kalahariöknen. Besök hos San folket. Big Five i Etosha N.P.

Namib Desert

En spontanresa för att hitta vintern

Vi har knappt haft någon snö under januari månad i München där vi bor. Läs om vår spontanresa till vintern.


Himalaya

I slutet av september till mitten av oktober 2017 förverkligade vi en dröm att besöka Himalaya. Färden gick genom två indiska delstater och till det magiska landet Bhutan. Denna resa har jag delat upp i följande tre delar som kan läsas enskilt eller tillsammmans.

Kolkata - Västbengalens huvudstad

Indien - Västbengalen

En spännande resa från Västbengalens huvudstad Kolkata upp till foten av Himalaya och teodlingarna i Darjeeling. Ett besök i nationalparken Gorumara. Stora kontraster för alla sinnen!

I Sikkim ligger berget Khangchendzonga 8585 m

Indien - Sikkim

En vecka i Sikkim med sin häpnadsväckande natur och spännande buddhistiska kultur. Utsikt mot 8000 m berg, besök på buddhistiska kloster och en helig sjö.

Bhutan - Drakens land

Bhutan

En resa till världens hemliga Shangri-La med underbara människor, vackra traditionella byggnader och djup spirutalitet.